Ce alegeţi când vă faceţi asigurarea la maşină, RCA ieftin sau scump? 2


Ce alegeţi când vă faceţi asigurarea la maşină, RCA ieftin sau scump?

rca-ieftin_1124

După cum se ştie, RCA-ul pe care îl faceţi nu vă despăgubeşte pe voi ci pe aceia cărora le loviţi maşina. Aşa că ce rost are să plătiţi pentru un RCA scump atâta timp cât nu eşti interesat de despăgubirea de la firma de asigurare pentru cel pe care l-aţi tamponat.

Din acest punct de vedere eu zic că acest sistem de asigurări RCA este o mare aberaţie. Fac asigurarea doar pentru că-i obligatorie şi pentru beneficiul altuia. Din această cauză nu voi fi niciodată motivat să aleg una scumpă, ci dimpotrivă voi căuta cel mai ieftin RCA disponibil pe piaţă.

Bun până aici, dar ce fac dacă eu sunt lovit într-un accident de maşină, iar cel care a este vinovat de accident, are un RCA ieftin de la o companie de asigurări despre care se zvoneşte că nu aprobă reparaţiile la timp şi cel mai probabil vei sta cu săptămânile în service? Doar să nu-i accepţi rezolvarea pe cale amiabilă şi să insişti a merge la poliţie pentru declararea accidentului urmând ca, în urma declaraţiilor, acesta să fie sancţionat (amendă, suspendare de permis). Având această atitudine, cel care a provocat accidentul se va gândi mai bine data viitoare când îşi va face asigurarea RCA la maşină.

Voi ce aţi ales până acum când aţi făcut un RCA, unul scump sau un rca ieftin? Cu ce companii de asigurări aţi avut probleme la despăgubiri?

Aveţi mai jos un sondaj unde puteţi vota care este cea mai tare companie de asigurări unde se merită să faci un RCA.


Recomandă prietenilor

Părerea ta?

2 gânduri despre “Ce alegeţi când vă faceţi asigurarea la maşină, RCA ieftin sau scump?

  • Alex

    E foarte simplu sa alegi o asigurare de doi lei gen Carpatica sau Astra si sa mergi pe principiul „nu e pentru mine e pentru ala pe care il lovesc”. Spun din propie experienta, de 6 ani de cand am permis am avut doua accidente, niciunul din vina mea. Ambii soferi vinovati aveau asigurari de toata jena, prima a avut Carpatica si am stat cu masina in service 40 de zile ca sa ma despagubeasca, iar al doilea Astra, unde a trebuit sa ma duc de mai multe ori sa-mi trimita banii in cont pentru reparatie.
    De cand am permis m-am asigurat la Tiriac, chiar daca am dat dublu pentru ca daca doamne fereste produc un eveniment, macar cel pagubit sa nu stea sa alerge si sa dea telefoane prin service pentru ca nu e despagubit..