Ce alegeţi când vă faceţi asigurarea la maşină, RCA ieftin sau scump?

rca-ieftin_1124

După cum se ştie, RCA-ul pe care îl faceţi nu vă despăgubeşte pe voi ci pe aceia cărora le loviţi maşina. Aşa că ce rost are să plătiţi pentru un RCA scump atâta timp cât nu eşti interesat de despăgubirea de la firma de asigurare pentru cel pe care l-aţi tamponat.

Din acest punct de vedere eu zic că acest sistem de asigurări RCA este o mare aberaţie. Fac asigurarea doar pentru că-i obligatorie şi pentru beneficiul altuia. Din această cauză nu voi fi niciodată motivat să aleg una scumpă, ci dimpotrivă voi căuta cel mai ieftin RCA disponibil pe piaţă.

Bun până aici, dar ce fac dacă eu sunt lovit într-un accident de maşină, iar cel care a este vinovat de accident, are un RCA ieftin de la o companie de asigurări despre care se zvoneşte că nu aprobă reparaţiile la timp şi cel mai probabil vei sta cu săptămânile în service? Doar să nu-i accepţi rezolvarea pe cale amiabilă şi să insişti a merge la poliţie pentru declararea accidentului urmând ca, în urma declaraţiilor, acesta să fie sancţionat (amendă, suspendare de permis). Având această atitudine, cel care a provocat accidentul se va gândi mai bine data viitoare când îşi va face asigurarea RCA la maşină.

Voi ce aţi ales până acum când aţi făcut un RCA, unul scump sau un rca ieftin? Cu ce companii de asigurări aţi avut probleme la despăgubiri?

Aveţi mai jos un sondaj unde puteţi vota care este cea mai tare companie de asigurări unde se merită să faci un RCA.