Cum procedăm pentru a avea rate mai mici la creditele bancare contractate când cursul la euro şi franc eleveţian era mic?

rate-mici-credite-banciS-a tot vorbit în ultima vreme despre creditele contractate la bănci în perioada de boom economic, când mai toată lumea se înghesuia să ia un credit pentru locuinţă sau maşină, fiind încântaţi de ofertele instituţiilor bancare. Mulţi au dat năvală la Wolksbank în acea perioadă deoarece la această bancă putea fi împrumutaţi mai mulţi bani decât la oricare altă bancă din România.

Dar, odată cu venirea crizei, aceste credite în franci eleveţieni s-au dovedit a fi păguboase pentru clienţi, mulţi dintre ei nemaireuşind să fie la zi cu ratele care s-au dublat, sfârşind în a fi executaţi silit.

Desigur, Wolksbank nu este singura bancă unde ratele s-au mărit cu mult faţă de perioada contractării creditului. La fel ca francul elveţian, şi euro a crescut mult, cursul valutar la casele de schimb depăşind chiar şi 4,5 lei pe un euro cumpărat.

Nu am avut probleme până acum cu plata ratelor la credit, deşi mi-a fost destul de greu în această perioadă de criză, dar mă gândesc şi eu serios la cum să fac ca rata în euro pe care o am la bancă să fie mai mică şi dacă se poate să fie la cursul euro din anul 2006 când am contractat creditul. Nu vreau nici să mă hazardez lăsându-mă direct pe mâna consilierului băncii, ci vreau să mă documentez foarte bine cu privire la acest aspect pentru a găsi soluţia cea mai potrivită.

Rog pe cei care au trecut prin situaţii critice cu ratele la bănci, să lase un comentariu la acest articol despre cum au procedat ca să aibă rate mai mici la creditele bancare!