Belinda Bencic, cea mai tânără tenismenă din sferturile US Open

belinda-bencic_11454

Noua senzaţie a tenisului vine din partea unei puştoaice de 17 ani. Numele ei este Belinda Bencic, o tânără elveţiancă de origine slovacă, născută la 10 martie 1997 în Flawil din Elveţia. Şi-a făcut debutul în tenis pentru echipa de Fed Cup Elveția, dar a explodat în primăvara anului trecut când a câştigat primul Mare Şlem, la Roland Garros, iar apoi a recidivat o lună mai tîrziu la Wimbledon.

Bencic este cea mai tânără sfert-finalistă de Grand Slam din ultimii opt ani, după ce a învins-o în optimi pe Jelena Jankovic la US Open cu 7-6 (6), 6-3. Adolescenta trecuse şi în turul al treilea de o jucătoare de Top 10, Angelique Kerber.

Belinda Bencic este antrenată chiar de mama Martinei Hingis, Melanie Molitor. Antrenoarea chiar a dus-o pe Hingis (16 ani la acea vreme) către al treilea titlu de Mare Şlem acum 17 ani, la US Open.

„Are un potenţial foarte mare. Cred că poate fi între primele cinci jucătoare din lume. E pe drumul cel bun, doar de ea depinde să ajungă acolo”, a spus Martina Hingis.