Planta Aloe Vera are o istorie lungă cu puterea ei de vindecare. Capacitatea sa de a vindeca arsuri și tăieturi și de a calma durerea a fost documentată încă din secolul al X-lea. Legenda spune că Cleopatra a folosit Aloe Vera pentru a-și menține pielea moale. 

Folosirea modernă a Aloe Vera a fost recunoscută pentru prima data în anii 1930 pentru a vindeca arsurile datorate radiațiilor. De atunci, a fost un ingredient obișnuit în unguente care vindecă arsuri solare, tăieturi minore, iritații ale pielii și multe alte afecțiuni.

Este cel mai bine cunoscut pentru tratarea leziunilor cutanate, dar are și alte câteva efecte benefice asupra sănătății.

Iată care ar fi beneficiile Aloe Vera pentru sănătate:

1. Conține compuși sănătoși din plante. Aloe Vera este o plantă medicinală populară utilizată în industria cosmetică, farmaceutică și alimentară. Frunzele sale sunt pline de o substanță asemănătoare gelului, care conține numeroși compuși buni.

2. Are proprietăți antioxidante și antibacteriene. Aloe Vera conține diferiți compuși antioxidanți puternici. Unii dintre acești compuși pot ajuta la inhibarea creșterii bacteriilor dăunătoare.

3. Accelerează vindecarea arsurilor. Aplicarea Aloe Vera la rănile provocate de arsuri pare să accelereze procesul de vindecare. Dovezile sunt neconcludente pentru alte tipuri de rani.

4. Reduce placa dentară. Atunci când este utilizat ca o clătire în gură, sucul pur aloe vera este la fel de eficient în reducerea acumulării plăcii dentare ca apă de gură obișnuită.

5. Ajută la tratarea rănilor cauzate de cancer. Aplicarea Aloe Vera, fie ca plasture sau gel, a fost demonstrat că ajută la recuperarea ulcerului la nivelul gurii (răni de cancer).

6. Reduce constipatia. Aloe Vera are efecte laxative puternice, ceea ce face utilă tratarea constipației. Nu pare să fie benefică pentru alte boli ale tractului digestiv.

7. Poate îmbunătăți pielea și poate preveni ridurile. Dovezile timpurii sugerează că Aloe Vera poate avea efecte anti-îmbătrânire asupra pielii, însă sunt necesare mai multe cercetări.

8. Reduce nivelul de zahăr din sânge. Dovezile timpurii sugerează că Aloe Vera poate ajuta la administrarea glicemiei, dar este nevoie de mai multă cercetare. Ingerarea suplimentelor de Aloe Vera pe termen lung ar putea fi, de asemenea, periculoasă.

Aloe Vera are cu siguranță anumite proprietăți terapeutice unice, în special atunci când este aplicat ca un unguent pentru piele și gingii.

Diverse produse cu Aloe Vera sunt disponibile pentru a fi achiziționate în magazinele alimentare de sănătate sau online, inclusiv aloe vera gel, suc, suplimente, ulei și praf . Adresați-vă medicului înainte de a utiliza produse de aloe pentru a trata o afecțiune.

Sursa: www.medicalnewstoday.com