Beneficiile consumului de ouă de prepeliţă

beneficii-consum-oua-prepelitaOul de prepeliţă este un „medicament” fără nici o contraindicaţie, care poate vindeca o multitudine de afecţiuni. O cură cu ouă de prepeliţă rezolvă probleme grave de sănătate, cum ar fi: afecţiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator, si asta fără nici un altfel de medicamente. În antichitate, chinezii tratau în mod curent astmul bronşic cu ouă de prepeliţă, iar vechii egipteni tratau încă de acum 4000 de ani impotenţa şi sterilitatea.

Medicul generalist francez, Jean Claude Truffier, a făcut studii aprofundate asupra calităţilor terpeutice ale oului de prepeliţă, obţinând rezultate remarcabile în tratarea astmului bronsic, rinitei, conjunctivitei, tusei spastice, urticariei, etc.

După aceste remarcabile succese, numeroşi medici, au acceptat acest tratament, extinzând utilizarea lui în tratarea altor afecţiuni, cum ar fi: ulcer gastric şi duodenal, diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli ale ficatului şi rinichilor, impotenţa sexuală.

Oul de prepeliţă este o sursă naturală şi foarte ieftină de vitamine esenţiale, are cel mai echilibrat conţinut proteic, vitamino – mineral şi enzimatic capabil să regleze toate aceste carenţe, readucând în parametrii normali orice organism uman.

Dacă facem o comparaţie cu oul de găina, oul de prepeliţă are un conţinut de colesterol de numai 1,4% faţă de 4%; grăsimi de circa 3 ori mai puţine; ca aport proteic, galbenuşul conţine 23% faţă de 16-17% la oul de găină. Referitor la conţinutul de minerale şi vitamine, oul de prepeliţă are de 6 ori mai multă vitamina B1, de 5 ori mai mult fosfor, de 5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2, precum şi alte substanţe antialergice, ce fac să diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de apariţia reacţiilor alergice.

În concluzie, toate aceste proprietăţi şi multe altele fac din oul de prepeliţă singurul „medicament” care are în „prospect” numai indicaţii, contraindicaţiile lipsind cu desăvârşire.