Branzeturile – sursa valoroasa de sanatate

s560x316_branzeturi_moi_proaspete

Branzeturile sunt un aliment de baza ce contine atat multe substante nutritive cat si un aport bogat de vitamine si minerale. Ele reprezinta alimente recomandate pentru toate categoriile de varsta, de la copii foarte mici pana la batrani.

Cu toate acestea, trebuie sa fim foarte atenti la produsele pe care le consumam. Toate produsele lactate, in afara de cele care au un proces de maturare indelungat, trebuie sa fie proaspete. La Selgros, gasesti branzeturi proaspete deoarece sunt pastrate in conditii adecvate. In plus, preturile practicate de Selgros sunt si ele adecvate. Iar ca sa iti dai seama daca branzeturile sunt proaspete sau nu, iata cativa indici ai acestui lucru:
– mirosul – branza nu trebuie sa aiba un miros puternic si patrunzator (precum mirosul amoniacului). Un miros puternic poate indica branzeturi alterate.
– textura – o branza moale, fara textura si acoperita de un strat galbui indica lipsa de prospetime.

Ce produse sa evitam si de ce?

Deoarece branza topita aflata in comert contine multi conservanti, este recomandat sa consumati ori branza proaspata, ori branza topita facuta acasa. Iar in ceea ce priveste branzeturile sarate, acestea nu trebuie servite copiilor sau adultilor ce sufera de hipertensiune sau boli renale.

Cei ce sufera de intoleranta la lactoza, pot inlocui produsele lactate cu unele speciale, fara lactoza. O varianta pentru cei ce sufera de o forma usoara de intoleranta la lactoza sunt produsele lactate acide – iaurt sau chefir. Iar pentru cei ce sufera de o forma severa a bolii, exista branzeturile vegetale din soia.

In cazul afectiunilor hepatice se recomanda consumul de branza de vaci si telemea desarata, pentru afectiunile renale este indicat consumul de branza de vaci proaspata si cas de oaie iar pentru diabetici – branza de vaci, casul si urda.

Acum ca stiti ce sa consumati si ce sa evitati in functie de afectiunile pe care le sufera organismul vostru, puteti sa va aprovizionati cu produse sanatoase, care sa nu va afecteze.

 

Selgros Timisoara
Produse alimentare si nealimentare
Calea Aradului nr. 64 Timisoara,300291 , RO
Tel: 0256 279 000
Fax 0256 279 199