Ce lucruri iau cu mine când plec în drumeţie pe munte

Drumetie pe munteÎn aceste zile de caniculă cu toţii vrem să evadăm din fierbinţeala de la oraş către răcoarea munţilor, dar nu putem pleca oricum în drumeţie. Lucrurile pe care luăm cu noi la drum trebuie să fie de strictă necesitate şi în funcţie de durata călătoriei.

Rucsacul excursionistului trebuie să conţină neapărat un briceag multifuncţional, o laternă, o busolă, pelerina de ploaie, un tricou de schimb şi o bluză de trening mai groasă, şapca şi ochelarii de soare, trusa de prim ajutor, mâncare, cel puţin 2 litri de apă de persoană dacă traseul ce urmează a fi parcurs nu se intersecteză cu râuri şi nu în ultimul rând telefonul mobil încărcat la maxim.

Foarte importantă este încălţămintea cu care plecăm la drumeţie pe munte. De preferat să fie bocanci speciali, dar dacă nu vă puteţi permite astfel de bocanci, îi puteţi lua pe cei de iarnă cu condiţia să fie robuşti şi să susţină bine glezna.
Dacă estimaţi că la drumeţia planificată o să vă prindă noaptea pe munte atunci este obligatoriu să aveţi asupra voastră cort, sac de dormit, instrumente de gătit etc.