Cei mai afectați de creșterea spectaculoasă a prețurilor la începutul anului 2015 pentru asigurările RCA au fost tinerii.  Digi24 scria la acea vreme că, „în cazul şoferilor tineri s-a ajuns chiar la creşteri de 30 la sută faţă de toamna trecută. Practic, un şofer din Bucureşti, de 25 de ani, cu maşină nouă, ar plăti o poliţă care ajunge chiar la 5.100 de lei pe an.”

În acest sens, la sfârșitul lunii februarie, cinci din cele zece societăți autorizate în prezent să încheie asigurări obligatorii de răspundere civila auto anunțau ASF că vor reduce tarifele.

Cei cinci asiguratori care anunțau că schimbă prețurile polițelor sunt: City Insurance, Allianz, Euroins, Generali și Astra.

Pentru a veni în sprijinul celor care caută un RCA ieftin, a fost creat un calculator online care îți dă posibilitatea de a compara prețurile la asigurări. Asta pentru cei care nu cunosc acest lucru.

Cel mai ieftin RCA din România în acest moment îl puteți găsi AICI.

Procedura e simplă. Intri pe site, introduci datele cerute, iar calculatorul îți va afișa tariful pentru polița RCA practicat de societățile autorizate să încheie asigurări auto.