Cum îmi aleg cea mai bună cremă de protecţie solară

23591145A venit sezonul cald şi cu toţii ne dorim să avem un bronz frumos şi sănătos, iar pentru asta trebuie să avem foarte mare grijă la cum ne alegem crema potrivită de protecţie solară care să ne protejeze împotriva razelor ultraviolete.

Pentru alegerea unei creme bune de protecţie solară trebuie să ţinem cont de sfaturile specialiştilor care recomandă creme ce au un factor de protecţie între 15-50. De ce nu mai mult de 50? Asta pentru că tentaţia de a sta la soare de dimineaţa până seara este mare şi riscăm să avem arsuri. Recomandat este să ne bronzăm în orele dimineţii până în 11:00 şi seara după ora 17:00 pentru a evita efectele nedorite. Persoanele cu pielea deschisă la culoare cât şi copiii trebuie să folosească produse cu SPF cel puţin 30.

Se recomandă folosirea cremelor fără vitamina A deoarece s-a constatat din noile cercetări că tumorile şi leziunile la nivelul pielii se dezvoltă mai repede dacă utilizăm creme ce au în conţinut această vitamină.

Urmăriţi la cremele pe care le cumpăraţi să nu conţină oxibenzon care poate cauza reacţii alergice, tulburări hormonale şi care poate penetra cu uşurinţă pielea, ajungând în sânge.

Recomandarea specialiştilor este să folosim creme de protecţie solară ce conţin oxid de zinc sau dioxid de titan pentru că, din studiile efectuate se arată că aceste substanţe nu penetrează pielea şi nu ajung în sânge.

Este bine să folosim creme  cu factor de protecţie cu spectru larg, adică să ne protejeze şi de razele UVA, dar şi de razele UVB.

Este adevărat, produsele foarte bune sunt şi scumpe, dar merită investit când vine vorba de sănătatea noastră.