Cum sa prepari repede cea mai bună mămăligă

Cum sa prepari repede cea mai bună mămăligă


Mămăliga este vedetă în bucătăria tradițională românească la servirea mai multor mâncăruri precum tochitură ori sarmale. Dar cum pregătești cea mai bună mămăligă într-un timp scut? Răspunsul îl găsiți în rândurile următoare. Eu așa o prepar și iese foarte bună.

Cel mai important lucru de ținut cont este cantitatea de mălai folosită pentru preparare, dar și ce fel de mălai este. Proporția optimă pentru mămăliga perfectă este 1 cană de mălai la 3 căni de apă. Dacă vrei rapiditate în preparare, folosește mălai pentru mămăliguță rapidă. În cinci minute este gata.

Un alt aspect important este punerea a puțin ulei sau unt în apă pentru a nu se lipi mămăliga de oală. Nu uitați de sare. Când fierbe apa, se toarnă mălaiul în ploaie (asta ca să nu se formeze cocoloașe) și se amestecă încontinuu timp de 3 minute.

Voi cum preparați mămăliga?

preparare mamaliga

Recomandă prietenilor

Părerea ta?