Cum vor fi asigurarile RCA in 2014, mai ieftine sau mai scumpe?

Dupa cum stiti, toti proprietarii de autovehicule, persoane fizice sau juridice, sunt obligati prin lege de a incheia o asigurare RCA. Asigurarile obligatorii de raspundere civila auto afecteaza in mod direct tertul pagubit motiv pentru care posesorii de autovehicule aleg asigurari RCA ieftine. Practic, criteriul determinant in alegerea asiguratorului este pretul politei RCA.

Tarifele la asigurarile RCA vor fi in 2014 mai ieftine sau mai scumpe in functie de anumite criterii precum statutul social, daca persoana in cauza este bugetara sau pensionara. Persoanele cu handicap pot obtine reduceri destul de bune, dar si pentru persoanele juridice care detin un parc auto sau au un numar considerabil de masini, se vor lua in calcul aceste amanunte.

Pretul la politele rca va fi in 2014 ca si pana acum si in functie de tipul autovehicului, de marca si de modelul acestuia, de vechime si gradul de avariere pe care masina il prezinta.

Istoricul unui sofer de autovehicul este un alt criteriu de stabilire a tarifului rca. Se va avea in vedere ca persoana care nu a avut evenimente neplacute cu masina sa plateasca mai putin pentru polita RCA.

Asadar, si in 2014 posesorii de autovehicule vor beneficia de asigurari RCA ieftine ca si in acest an in functie de criteriile amintite.