Curăţarea şi tăierea peştelui

curatare-pestePeştele se curăţă mai întâi de solzi cu cuţitul, cu răzătoarea sau cu un burete de sârmă, întrebuinţat numai în acest scop. Se pune peştele pe un fund de lemn, se ţine de coadă şi se curăţă solzii de la coadă spre cap. Se taie apoi coada şi aripile cu un cuţit sau cu o foarfecă specială.

Se scot urechile (branhiile), se taie de-a lungul burţii de la anus înspre cap şi se scot cu grijă intestinele ca să nu se spargă fierea. De asemenea, se scoate şi restul de piele mai negricioasă ce se găseşte de-a lungul şirei spinării. La crap se scoate şi osul de forma unui dinte, lipit de gâtul peştelui.

Apoi se spală peştele pe dinăuntru şi pe dinafară sub jet de apă rece, după care se lasă să se zvânte de apă pe un prosop de bucătărie sau un şervet de hârtie.

Recomandă prietenilor
Curăţarea şi tăierea peştelui
Etichetat pe:        

Părerea ta?