Dacă e toamnă, mâncăm nuci

Beneficiile nucilorCu toţii aşteptăm toamna să ne înfruptăm din fructele aromate luate direct din livada bunicilor. Mi-aduc aminte de când eram mică cum treceam pe sub toţi nucii pe care îi întâlneam şi adunam nucile de ni se faceau mâinile negre de la ele. Cine nu-şi doreşte un pumn de nuci atunci când stă în faţa televizorului pentru a viziona un film?

Iată câteva din beneficiile consumului de nuci pentru sănătate:

Nucile sunt foarte bune pentru întregul organism fiind furnizori redutabili de energie, proteine,  vitamine, minerale, antioxidanţi şi acizi graşi omega-3.

Savuroase şi săţioase, nucile sunt ideale pentru controlarea senzaţiei de foame, dar şi pentru un aport optim de nutrienţi.   Sunt benefice pentru sănătatea sistemului nervos datorită nutrienţilor esenţiali ce se găsesc în conţinutul lor.

Nucile conţin vitamina A, esenţială pentru frumuseţea pielii, totodată fiind benefică şi în sănătatea ochilor, a mucoaselor şi cu efecte anticancerigene, vitamina B2,  B6, B12, acid folic, vitamina D vegetală, precum şi vitamina E ce este utilă în menţinerea tinereţii pielii.

Nucile constituie o bogată sursă de minerale precum: mangan, potasiu, cupru, calciu, fier, magneziu, zinc, seleniu şi iod. Consumul de nuci reduce nivelul colesterolului si contribuie la menţinerea elasticităţii arterelor ajutând circulaţia. De asemenea, previne bolile de inimă şi apariţia atacului vascular cerebral.