Despre noile reguli pentru plata amenzi de circulaţie 3


reguli noi plata amenzi circulatie

Veste bună pentru şoferi legată de amenzile rutiere. Vor putea plăti jumătate din valoarea amenzilor de circulație în termen de 15 zile.

Potrivit unui proiect de lege aprobat de guvern, șoferii care au luat amenzi de circulaţie vor putea plăti jumătate din minimul contravenției în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal, față de 48 de ore, aşa cum este în prezent.

Documentul, care va fi trimis spre dezbatere Parlamentului, facilitează plata amenzilor contravenționale, prin instituirea unui mecanism electronic de evidență și comunicare în materia amenzilor contravenționale, în măsură să permită furnizarea în timp real a datelor despre creanțele datorate, şi anume amenzile, precum și despre plățile efectuate. (sursa)

Amenzile vor putea fi plătite la orice casierie a trezoreriei sau a administrației locale din țară, indiferent de domiciliu, iar șoferii nu vor fi obligați să facă dovada plăţii la poliţie, aşa cum se întâmplă acum.

Dacă trece de votul Parlamentului, legea va putea fi aplicată și pentru alte amenzi contravenționale.

Recomandă prietenilor

Părerea ta?

3 gânduri despre “Despre noile reguli pentru plata amenzi de circulaţie

 • Daniel

  Mi se pare foarte logic. Faci dovada plati cu originalul care sigur se va „pierde’ si pe urma dovedeste ca ai platit. Cati nu au replatit amenzi dupa cativa ani.

 • Aqua Time

  asta ar insemna ca nu mai primim amenzi acasa la 3 ani dupa incident? adica chiar sunt sanse sa imi aduc aminte ce s-a intampla in ziua aia si sa pot sa fac contestatie in cunostinta de cauza.

  • lucian

   Nu mai exagera cu 3 ani, nu cred ca ai primit tu amenda pentru ceva ce ai facut in urma cu 3 ani. Termenul este de maxim 6 luni pentru a fi sanctionat contraventional. Mai rasfoieste oleaca si tu legislatia la regimul contraventiilor