Despre vergeturi şi tratarea acestora

despre-tratare-vergeturiVergeturile sunt nişte cicatrici lineare, cutanate care la început capătă o nuanţă de roz, apoi se transformă în alb. Acestea apar la orice mămică după naştere datorită fluxului de greutate cauzate de sarcină şi a pielii întinse. Vergeturile pot apare şi atunci când creştem brusc în înălţime, dar şi pe fondul unei predispoziţii genetice sau a unor factori externi precum expunerea la ultraviolete combinată cu o nutriţie nepotrivită.

Există în ziua de azi numeroase tratamente împotriva vergeturilor cum ar fi: lasere, creme specifice, uleiuri naturale, geluri cu silicon etc. Vergeturile odată instalate nu vor dispărea de tot, însă pot fi diminuate astfel încât nu vei mai fi deranjată de aspectul lor.

Aplicarea unor creme care conţin vitamina K este un tratament foarte efficient în reducerea vergeturilor. De asemenea, se recomandă consumul de alimente bogate în vitamina K, cum ar fi legumele cu frunze (salata), roşiile, ficatul de pasăre si produsele lactate. Nucile şi seminţele sunt alte alimente care luptă împotriva vergeturilor.

Untul de Shea este un tratament inovator pentru vergeturi. Acesta este bogat în vitamina A şi E, esenţiale pentru sănătatea şi frumuseţea pielii. Acest tratament determină regenerarea celulară, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi oferă protecţie naturală împotriva razelor ultraviolete.

Un rol important în hidratarea pielii îl joacă şi vitaminele A, C, E şi zinc. Alimentele bogate în aceste vitamine şi minerale sunt: legumele, fructele, uleiul de peşte, migdalele, nucile, legumele cu frunze, ouale, fasolea şi peştele.