Fenomenul „selfie” pe reţelele de socializare

selfie_12145

După cum ştiţi cei mai mulţi dintre voi, selfie este o fotografie autoportret realizată digital şi postată pe reţele de socializare. Odată cu evoluţia tehnologiei în materie de camere foto digitale şi mai ales montarea acestora la telefoanele mobile, tablete, laptop-uri, tot mai multi oameni recurg la a-şi face singuri poze în diverse ipostaze pe care mai apoi să le posteze pe Facebook, Instagram, Tumblr sau Snapchat.

Fenomenul „selfie” cunoaşte o deosebită amploare în rândul tinerilor, care sunt mai familiarizaţi în a manevra un smartphone sau o cameră digitală, şi binenţeles aceştia fiind fruntaşi şi la utilizarea reţelelor de socializare. A devenit atât de răspândit ca urmare a uşurinţei cu care sunt create şi împrăştiate aceste autoportrete instant.

Unul din motivele pentru care oamenii îşi fac selfie este atragerea atenţiei a cât mai multe persoane posibil pe site-urile de socializare aşteptând like-urile şi comentariile la fotografiile postate.

Cele mai multe fotografii gen selfie sunt afişate de tineri. Ei nu mai au nevoie de nici un motiv aparte pentru a-şi crea şi transmite pozele. Fac acest lucru pentru că îi distrează şi este „cool” să-si imortalizeze pe net imagini frumoase ale vieţii lor.