Gogoşari muraţi pentru iarna 4


Gogosari murati pentru iarnaIngrediente – Gogoşari muraţi pentru iarna:

– 10 kg de gogoşari
– 1 litru de oţet de vin
– 1 kg zahăr
– 10 linguri rase de sare grunjoasă
– o lingură de piper
– seminţe de muştar
– foi de dafin
– un pliculeţ de conservant

Mod de preparare – Gogoşari muraţi pentru iarna:

Se curăţă gogoşarii de cotor, se taie în patru şi se pun într-un vas larg (lighean de plastic). Se adaugă celelalte ingrediente şi se  lasă până a doua zi amestecând mereu în ei. Se pun gogoşarii în borcane, iar în apa pe care gogoşarii au lăsat-o se pune şi se amestecă conservantul. Se toarnă apa cu celelalte ingrediente în borcane peste gogoşari ţinând cont de proporţionalitatea piperului, foilor de dafin şi seminţelor de muştar. Se închid borcanele cu capac şi se pun în cămară.

Aceasta reţetă de gogoşari muraţi pentru iarnă o folosesc de mulţi ani şi sunt foarte mulţumită de calitatea lor.

Recomandă prietenilor

Părerea ta?

4 gânduri despre “Gogoşari muraţi pentru iarna