Google Chrome adaugă control parental browserului 2


Google a introdus controale browserului sau web, care permit parinţilor să monitorizeze şi să controleze comportamentul copiilor lor în ceea ce priveşte navigarea web. 

Noua caracteristică, denumită „utilizatori supravegheaţi” permite „managerilor” să configureze profilurile persoanelor pe care doresc să le monitorizeze.

Managerii pot vizualiza istoricul de navigare browser, pot bloca anumite site-uri şi pot aproba cererile scrise.

Funcţia este disponibilă pe sistemele de operare Windows, Mac şi Linux. Aceasta este, de asemenea, disponibilă pentru utilizatorii Chromebook.

Google a susţinut, însă, că setarea implicită permite unui utilizator supravegheat să viziteze toate site-urile – managerii trebuie sa precizeze ce site-uri doresc să blocheze.

SafeSearch este activată automat pentru utilizatorii supravegheaţi, prevenind apariţia conţinutului destinat adulţilor în rezultatele căutării Google.

Decizia Google vine într-o perioadă în care numărul preocupărilor privind conţinutul neadecvat la care copii pot fi expuşi online este tot mai crescut.

Alte browsere, inclusiv Microsoft Internet Explorer, oferă controale de conţinut, care pot fi setate de către un administrator.

Sistemul de operare Microsoft Windows Phone permite utilizatorilor să seteze secţiunea „Kid’s Corner” pe telefon, care permite accesul doar la anumite jocuri, muzică, clipuri video şi aplicaţii. Copiii se află în imposibilitatea de a accesa site-uri interzise.

Un studiu recent a constatat că multi tineri cu varsta cuprinsă între 9 şi 11 ani se angajează în comportamente riscante online, cum ar fi împărtăşirea informaţiilor personale şi accesarea jocurilor destinate copiilor mai mari, inclusiv a seriei Call of Duty, destinată celor peste 18 ani.

ISC2, o organizaţie care ajută instituţiile de învaţământ în educarea copiilor în ceea ce priveşte siguranţa web, a constatat, de asemenea, că 43% dintre tineri accesează internetul zilnic, iar 46% dintre aceştia petrec mai mult de două ore pe zi online.

Sursa: www.bbc.co.uk

Recomandă prietenilor

Părerea ta?

2 gânduri despre “Google Chrome adaugă control parental browserului