Mămăliguţă în straturi cu brânză şi cârnăciori

Ingrediente: 500 g făină de mălai, 250 g brânză telemea, 300 g cârnaţi de porc, 300 ml smântână, sare, 2 linguri ulei, unt pentru uns tava

Această reţetă este pentru 6 porţii, iar timpul de preparare de 30 minute.

Mod de preparare:

Se pun la fiert 2 l de apă cu sare. Când fierbe apa se adaugă făină în ploaie, se amestecă bine şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute la foc mic. Se taie cârnaţii felii şi se prăjesc în ulei. Telemeaua se dă pe răzătoare.
Într-o tavă unsă cu unt, se aşează 1/3 din mămăligă, apoi 1/2 din brânza rasă presărată cu smântână, din nou 1/3 din mămăligă, cârnaţii prăjiţi, restul de mămăligă, iar deasupra se presară brânza rămasă.
Se dă tava la cuptorul preancălzit pentru 20-30 de minute.
Se serveşte caldă.

Poftă bună!

Sursa:  simplicityinmykitchen.blogspot.ro