Meci box Lucian Bute – Jean Pascal, 18 ianuarie 2014

Sursa foto: thaboxingvoice.com

Sursa foto: thaboxingvoice.com

În data de 18 ianuarie 2014, în celebrul Bell Center de la Montreal,  va avea loc partida de box dintre Lucian Bute şi Jean Pascal, un meci ce trebuia să se dispute pe 25 mai 2013, dar a fost amânat după ce românul s-a accidentat la braţul drept şi a trebuit să fie operat.

Partida dintre cei doi ce va avea loc sâmbătă noaptea, deja duminică dimineaţa în România, pe 19 ianuarie, în jurul orei  06:30 (ora României), va fi transmisă  în ţară de o televiziune care este în tratative pentru achiziţionarea drepturilor de transmisie. Referitor la acest lucru, fostul preşedinte al FRB, Rudel Obreja, a declarat joi, 9 ianuarie, pentru EvZ următoarele:  „Diseară o să batem palma cu o televiziune, care va transmite integral gala. Meciul Bute – Pascal se va putea vedea şi în România”.

Bute şi Pascal vor lupta pentru centura exclusivistă WBC Diamond la categoria semigrea, boxerul român având o bursă de 2 milioane de euro. Cei doi pugilişti sunt dornici de victorie şi decişi să revină în prim planul boxului mondial după eşecurile suferite, Lucian Bute în faţa lui britanicului Carl Froch, iar Jean Pascal în faţa lui Bernard Hopkins în 2011, deşi ei au mai luptat în ring după aceste înfrângeri. Pascal (28-2-1, 17 KO) a revenit cu două victorii în faţa pugiliştilor Aleksi Kuziemski, prin decizie unanimă, şi George Blades, prin TKO în runda a 5-a, în timp ce Lucian Bute (31-1, 24 KO) a mai boxat o singură dată, în noiembrie 2012, când l-a învins, la puncte, pe rusul Dennis Grachev.

Părerile sunt împărţite referitor la cine va câştiga lupta de la Montreal de la sfârşitul săptămânii viitoare. Unii dintre cei care s-au încumetat să ofere un pronostic au mizat pe victoria lui Pascal, care pare decis să pună capăt carierei lui Bute.  Românul, însă, nu se gândeşte la cariera lui Pascal ci doar la meciul de pe 18 ianuarie, când plănuieşte să impună un ritm căruia Pascal nu-i va face faţă.

Să sperăm că Lucian Bute a reuşit să treacă peste înfrângerea suferită în faţa lui Froch şi va câştiga centura WBC Diamond având ca avantaj susţinerea publicului ce va umple celebrul Bell Center de la Montreal.

Voi cine credeţi că va ieşi învingător în meciul de box din 18 ianuarie 2014 dintre Lucian Bute şi Jean Pascal?