Știați că experții recomandă spălarea și dezinfectarea pernelor o dată pe lună? În mod regulat faceți asta?

Pentru a împiedica pernele să găzduiască bacterii și microorganisme periculoase, putem folosi câteva modalități simple de a le curăța.

Mulți oameni sunt foarte atenți la așternuturi. Pe lângă aerisirea zilnică, cearșafurile și așternuturile necesită curățenie zilnică și întreținere corespunzătoare. În acest fel, împiedicați acumularea de praf , printre altele.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor spală de obicei doar perna. Astfel, adesea uităm chiar pernele. Aceasta este o mare greșeală. Ele acumulează mult sau mai mult murdăria decât cearșafurile și păturile.

La deschiderea ușilor și a ferestrelor, praful ajunge pe așternut, precum și pe perne. De asemenea, se depune praful și când dormiți noaptea.

Deci, de ce să nu le speli bine?

Cum să spălați și să dezinfectați cu ușurință pernele

Mai jos, veți vedea cum să spălați și dezinfectați rapid pernele. Apoi, o puteți face mai regulat, fără a adăuga mai mult stres în zilele voastre ocupate.

1. În mașina de spălat

Puteți spăla cele mai multe perne în mașina de spălat fără probleme. Totuși, trebuie să verificați mai întâi eticheta.

Unul care a făcut, urmați aceste sfaturi:

  • Utilizați detergent lichid, nu pulbere. În acest fel, puteți fi siguri că folosiți tot detergentul la spălat.
  • Spălați alte articole de îmbrăcăminte ușoare cu pernele. În acest fel, mașina de spălat este echilibrată și nu se defectează.
  • Clătiți-le de două ori. Procedând astfel, tot detergentul va fi spălat.

După ce ați finalizat acest proces, lăsați-le să se usuce la soare pentru o zi întreagă . Această parte este foarte importantă. Dacă sunt ude în interior, ar putea deveni mucegăite.

2. Spălare rapidă

Moduri de spalare si dezinfectare perne - 2

Umplutura în perne nu este capabilă să reziste spălării în mod constant. Prin urmare,  spălați frecvent numai fețele, nu pernele. Faceți acest lucru ori de câte ori este posibil.

Unele perne vă lasă să eliminați umplutura. Puteți fie să deschideți nasturii, fie să o desfaceți. De fapt, ele sunt de obicei umplute cu puf sau cauciuc spumos.

Avantajul este că puteți să le spălați rapid împreună cu fețele. În acest fel, puteți fi siguri că pernele sunt dezinfectate și fără acarieni.

3. Oțet și bicarbonat de sodiu pentru curățarea profundă

Dacă credeți că pernele trebuie să fie profund curățate,  puteți utiliza bicarbonat de sodiu și oțet. 

Acestea sunt etapele de dezinfectare a pernelor cu aceste ingrediente:

  • Mai întâi, amestecați o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de ceașcă de oțet alb .
  • Apoi,  puneți pernele în mașina de spălat.
  • Când apa le acoperă,  adăugați amestecul.
  • În cele din urmă, procedați la spălare așa cum am menționat în metoda 1.

Pe lângă spălarea și dezinfectarea pernelor, această tehnică le va lăsa să strălucească. Ca întotdeauna, efectul de albire a acestor ingrediente nu va eșua. În acest sens, adăugarea de borax la detergent în loc de bicarbonat de sodiu și oțet vă va oferi aceleași rezultate.

4. Apă oxigenată pentru pete

Deși sună ciudat, apa oxigenată poate fi de asemenea utilă pentru spălarea și dezinfectarea pernelor. Cu toate acestea, în comparație cu tehnicile pe care le-am menționat, există unele limitări.

În primul rând, funcționează numai pentru țesături albe . Având în vedere efectul său puternic de albire, nu recomandăm utilizarea acestuia cu culori închise.

Dormit pe perne curate

Pe de altă parte, puteți elimina pete numai cu acest produs. Acest lucru se datorează faptului că metoda constă în aplicarea unei cantități mici de apă oxigenată pe suprafața pe care doriți să o curățați.

În ciuda acestui fapt, este încă o metodă utilă. Deseori, pernele au pete de creme, machiaj, sânge sau chiar transpirație. Întră în ele și rămân pete. Prin urmare, această tehnică te ajută să scapi de ele perfect.

Cu aceste proceduri simple, vă puteți face camera mai sănătoasă și mai curată. Amintiți-vă, vă petreceți cel puțin o pătrime din zi în pat. Prin urmare, spălarea și dezinfectarea pernelor, așa cum se pare, este absolut necesară.