loteria bonurilorDupă cum probabil știți majoritatea dintre voi, pe 13 aprilie va avea loc prima extragere la loteria bonurilor fiscale. Va fi o extragere ocazională cu un fond de premiere de 1 milion de lei, unde se va selecta o valoare de la 0 la 999 și o dată. Premiul se va împărți între toți cei care au bonuri cu valoarea și data extrasă la loterie.

Pentru extragerea ocazională organizată în a doua zi de Paște, sunt valabile bonurile emise în perioada 2 februarie – 28 martie.

A fost lansată și o aplicaţie de mobil care îţi spune dacă ai câştigat la Loteria Bonurilor Fiscale. Ea poate fi instalată pe telefoanele cu Android şi Windows Phone. Mai multe informații despre cum poate fi folosită aplicația, puteți găsi aici.

Tot ce trebuie să faceţi este să cereți bonurile fiscale când mergeți la cumpărături. Eu am strâns fiecare bon care mi s-a dat la casă, dar a văzut că mulți alți cumpărători lasă în cărucior bonurile primite sau le aruncă la coș. Aceștia ori nu știu despre loteria bonurilor, ori nu au încredere în această tombolă.

 

Au fost situații când, la unele magazine mici sau chioșcuri, vânzătorul să se echiveze de la a da bonul fiscal pe motiv că nu intră codul în casa de marcat sau că a fost o cădere de tensiune și sunt probleme cu casa. Din câte mi-am dat seama se mai face și intenționat pentru a rămâne vânzătoarea cu bonul. În acest sens, se practică și metoda de a întârzia cu scoaterea bonului, doar-doar clientul va pleca și nu va întreba de el.

Oricum, îmbucurător este faptul că lucrurile încep să se pună pe picioare în lupta cu evaziunea fiscală.

Voi păstrați bonurile fiscale pentru loterie? Cu ce situații v-ați confruntat atunci când a fost vorba de primirea bonului fiscal?