Prepeliţe cu ciuperci şi smântână

Carnea de prepeliţă este foarte căutată, pentru că are un conţinut scăzut în grăsimi şi colesterol și de aceea consumul ei este recomandat tuturor categoriilor de vârstă și mai ales celor care suferă de anumite afecțiuni.
Plecând de la beneficiile cărnii de prepeliță, specialiștii s-au pus la treabă și au lansat o serie de rețete de preparare a ei.
Mai jos aveţi o reţetă de prepeliţe cu ciuperci şi smântână.

Ingrediente:

3 prepeliţe, 100 g unt, 1 lămâie, 1 lingură de făină, 1 lingură de muştar, câteva boabe de piper, 1 gălbenuş de ou, sare, 200 g smântână.

Mod de preparare:

După ce prepeliţele au fost curăţate, se taie în două, în lung, se sărează puţin, se pun într-o cratiţă cu unt şi se înăbuşă sub capac până se rumenesc puţin. Între timp se mişcă cratiţa, întorcându-se şi bucăţile de carne. Se adaugă apoi făina, piperul boabe, zeama de lămâie, se stinge sosul cu un pahar de supă de oase sau cu puţină apă călduţă şi se mai fierbe 10 min. După aceea se adaugă smântână amestecată cu muştar şi gălbenuş de ou şi se ia de pe foc.

Separat se pregătesc ciupercile sote, astfel: ciupercile se curăţă şi se spală de câteva ori în apă multă, ca să se îndepărteze nisipul de pe ele, după care se taie în felii subţiri şi se pun la prăjit într-o cratiţă cu unt, în care, în prealabil, s-a călit ceapa tăiată mărunt. Se adaugă sare, piper măcinat şi se înăbuşă până scade zeama lăsată de ciuperci, după care se adaugă la prepeliţele cu sosul de smântână şi se mai lasă să se fiarbă împreună 5-6 min.