remedii-naturale-unghii-fragileUnghiile fragile sunt cele care se rup uşor, se crapă sau se se exfoliază. Cauzele care au dus la această problemă sunt alimentaţia deficitară în vitaminele A și B, în fier sau calciu, lipsa calciului, zincului şi a siliciului, dar şi anemia, bolile rinichilor sau hepatitele au un impact negativ asupra unghiilor, făcându-le să fie mai fragile. Starea unghiilor noastre este influenţată şi de agenţii externi cum ar fi produsele de curăţenie, detergenţii sau produsele chimice, dar şi de infecţiile la degete.

Ca şi remedii naturale pentru unghiile fragile, sunt folosite infuziile de coada calului, care aduc un aport de minerale pentru organismul nostru şi ne ajută să ne fortificăm unghiile.

Un alt remediu natural pentru unghiile fragile este uleiul de măsline. Pentru a va hidrata şi fortifica unghiile, ţine mâna timp de cinci minute într-un amestec de ulei de măsline încălzit puţin şi câteva picături de suc de lămâie.

Şi ceapa te poate ajuta în această problemă a unghiilor. Taie o ceapă în două şi înfinge unghiile de la o mână în câte o jumătate şi lasă-le în această poziţie timp de cinci minute.

Uleiul de ricin este la fel de bun în tratarea unghiilor fragile. Pune ulei de ricin într-un vas şi ţine unghiile scufundate câteva minute.

Sursa: blogul Oanei Cuzino