Reţeta mea de clătite

E week-end şi cu toţii simţim nevoia să preparăm ceva bun. Îmi aduc aminte din copilărie când aşteptam cu nerăbdare să savurez clătitele făcute de mama. Aşa că am ales să fac clătite cu gem de vişine.

Iată mai jos reţeta mea de pentru 25 de clătite:

Ingrediente:
750 g făină,
10 ouă,
1 litru lapte,
200 ml ulei
gem de vişine,
un vârf de cuţit sare.

Mod de preparare:

Laptele, făina, ouăle şi sarea se amestecă foarte bine. Se pune o linguriţă de ulei într-o tigaie şi se lasă la încins. Cu un polonic mic se ia aluat şi se toarnă peste uleiul fierbinte întins în strat subţire pe toată suprafaţa tigăii. Când s-a prăjit pe o parte,  se întoarce clătita pe cealaltă parte şi se lasă să se prăjească, după care se aşează pe o farfurie. Se repetă această operaţiune până se termină aluatul.
Se ung clătitele cu gem de vişine sau orice alt gem sau dulceaţă care vă place vouă, apoi le împachetaţi rulouri sau batistuţe şi le aşezaţi pe o farfurie. Împingeţi puţin capetele spre interior pentru a evita curgerea conţinutului. Eu nu am mai făcut acest lucru deoarece am folosit gem care nu curge. Puteţi presăra puţin zahăr vanilat pe deasupra, pentru un gust mai plăcut şi mai aromat. Nu vă rămâne decât se le savuraţi.

Poftă bună!