Rovinieta electronică prin email

Roviniete onlineDupă cum ştiţi, toți posesorii de autovehicule din România sunt obligați prin lege să aibă asupra lor, în situația în care utilizează drumurile naționale din afara orașelor, rovinieta, prin care demonstrează că au achitat tariful de utilizare a acestor drumuri (taxa de drum).

Controlul rovinietei se face de către poliţişti, dar şi automat, prin sisteme de camere video amplasate în puncte fixe. Camerele video înregistrează numărul de înmatriculare al vehiculelor care circulă pe drumurile naţionale, acesta este verificat într-o bază centrală de date, iar dacă nu este găsit, atunci se identifică contravenientul şi i se trimite amenda acasă, prin poştă.

Atât pentru utilizatorii români cât şi pentru utilizatorii străini, tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale se poate achita pentru perioade de valabilitate de 1 zi, 7 zile, 30 zile, 90 zile şi 12 luni de la data declarată.

Rovinieta poate fi achiziţionată şi online în format electronic de pe rovieniete.ro, site autorizat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (C.N.A.D.N.R.), plata acesteia făcându-se cu cardul de debit/credit sau prin transfer bancar (ordin de plată sau plata la bancă). După ce plata este confirmată, clientului i se va trimite pe email factura fiscală de achiziţie a rovinietei şi documentul tip ce conţine seria unică a rovinietei în format PDF.