Se merită investiţia pentru încălzirea unei locuinţe cu plasme termice?

Plasme termiceIată o întrebare la care vă rog pe voi cititorii acestui blog să răspundeţi, cei care aţi investit în astfel de sistem de încălzire cu infraroşu.

Ce este de fapt plasma termică sau panoul radiant în infraroşu?

După cum spun producătorii unor astfel de sisteme de încălzire, plasma termică este un sistem de încălzire cu infraroşu care transformă energia electrică în căldură şi propagă aceeaşi cantitate de căldură pe întreaga suprafaţă. Ea generează căldură la temperaturi relativ scăzute pe care o difuzează uniform, pe suprafeţe relativ mari.

Consumul de curent electric al plasmelor termice depinde în primul rând de mărimea şi puterea acestora, dar şi de gradul de izolare termică a locuinţei. În medie, o plasmă termică cu radiaţie infraroşu funcţionează cumulat între 5-12 ore pe zi.

Din ce am citit şi eu pe net, am înţeles că încalzirea cu plasme termice cu infraroşu Nano are multe avantaje, dar şi beneficii asupra sănătăţii organismului uman. Însă se ştie foarte bine cand vrei un produs de calitate şi preţul este pe măsură.

Voi ce credeţi, merită să investeşti în plasme termice pentru încălzirea unei locuinţe? Şi dacă da, care plasme termice sunt cele mai bune?