Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și care are mici deschideri pe ea. Prin aceste orificii se ridica uleiul sau sebumul din glandele sebacee în partea de sus a pielii.

Ea vine din foliculii de păr și acești foliculi de păr se dezvolta din aceste deschideri mici. Aceste deschideri pot obține blocate din cauza secreției în exces de sebum sau cu celulele pielii uscate și moarte.

Odată ce porii sunt înfundați, pielea nu poate respira. Fluxul de oxigen și dioxid de carbon este împiedicat. Uleiurile sunt evacuate, dar deșeurile, nu.

Câteva motive pentru înfundarea porilor ar fi: îngrijirea necorespunzătoare a pielii, consumul nerezonabil de mânacare proastă și schimbările hormonale. O îngrijire adecvată a pielii este imposibilă fără utilizarea de diferite măști, detergenți, tonere și creme.

Astăzi am o surpriză pentru tine – secretul înlăturării delicate a punctelor negre cu ajutorul unei soluții de vindecare acasă dovedite. Aveți mai jos instrucțiuni pas cu pas pentru a elimina rapid coșurile și punctele negre.

Produse necesare pentru a pregăti masca de față:

Pastă de dinţi
– o perie pentru curățare facială
– 1/4 linguriță de sare
– tifon steril
– apă (puteți utiliza și ceai de mușețel)
– 1/2 linguriță de argilă albă
– 1/4 linguriță de iaurt (poate fi utilizată cremă)

Mod de preparare

Pasul 1

Cu ajutorul unei perii pentru curățarea feței, se amestecă pasta de dinți cu sare. Aplicați amestecul pe zonele problematice și se freacă ușor.

Masează zona cu mișcări circulare cu vârful degetelor. După câteva minute, se spală fața cu apă caldă sau cu ceai de mușețel.

Pasul 2

Se taie o bucată mică de tifon steril și se înmoaie în apă caldă sau ceai de mușețel. Pune acest bandaj pe față și lasă-l timp de o jumătate de minut.

Pasul 3

Se amestecă argila și iaurtul până când devine amestec neted. Se aplică amestecul direct pe zonele problematice și se lasă să stea timp de 10 minute.

După cele 10 minute, se spală fața cu apă rece sau cu ceai de mușețel.

Este recomandat acest tratament să fie făcut o dată în fiecare săptămână, pentru a menține pielea tânără și mătăsoasă pentru o lungă perioadă de timp.

Sursa articol: Secret Nutrition