Sony Xperia Z3 Compact, smartphone-ul cu cea mai bună baterie

Cei de la Phone Arena au facut un top al smartphone-urilor de pe piata in acest moment in functie de durata de viata a bateriei. 2014 a fost un an in care producatorii au lucrat foarte mult la acest capitol, incercand sa impresioneze nu numai prin display-ul oferit, numarul de GB de RAM sau camera foto.

Au ales cele mai populare telefoane lansate in ultimul an si au facut o formula simpla pentru a stabili care are cea mai buna baterie. Nu a fost alcatuit topul in functie de durata de viata a bateriei, ci pur si simplu care ofera cel mai mult. E ca si cum, la un concurs de masini, toti pilotii ar conduce acelasi tip de masina, iar rezultatul ar fi decis numai de abilitatile pilotului. Pentru asta, au calculat care ar fi media numarului de mAh luand in calcul toate telefoanele.

Iata formula de calcul: [battery life (min) ÷ battery capacity (mAh)] × average battery capacity = normalized battery life  (sursa).

În urma calculelor, rezultatul arată că Sony Xperia Z3 Compact se află în fruntea clasamentului ca fiind smartphone-ul cu cea mai bună baterie.

sony-xperia-z3-compact-telefonul-cu-cea-mai-buna-baterie

Sony Xperia Z3 Compact are o baterie cu o capacitate de 2600 mAh. În urma testului, bateria acestui smartphone a ținut 10 ore și 2 minute.

Am o întrebare la voi. Când vă achiziționați un telefon, de ce țineți cont mai mult, de durata de viață a bateriei sau de alte specificații cum ar fi puterea procesorului, a mărimii display-ului ori a RAM-ului?