Curiozitati Geografie.  Stiati ca…?

Lacul Baikal, cu o varsta de peste 25 de milioane de ani, detine o cincime din cantitatea de apa dulce de pe Terra? In Lacul Baikal se gaseste cel mai mare volum de apa dulce.

Cel mai mare lac din lume este Marea Caspica? Apelativul de “Mare” l-a primit datorita dimensiunii sale extraordinare, ea necomunicand cu nici o alta mare si nici cu oceanul planetar.

Cel mai adanc lac din lume este Lacul Baikal? Acesta are are o adancime maxima de 1.637 metri.

Lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine este Titicaca?

Lacul aflat la cea mai joasa altitudine este Marea Moarta?

In Lacul Assal se gaseste cea mai mare salinitate a apei? Concentratia mare de sare (370 g/l) nu favorizeaza viata, asa incat nu se regasesc asociatii fitofaunistice nici in apele Lacului Assal, dar nici pe malurile acestuia.

Cel mai mare golf de pe Terra este Golful Bengal?

Cel mai lung fluviu din lume este Nilul? Lungimea lui este de 6.758 de kilometri de la izvorul sau cel mai departat pana la varsare.

Amazonul este cel mai mare fluviu din lume pentru cantitatea de apa continuta?

Libia este tara care gazduieste cea mai mare intindere desertica din lume, in proportie de 99%?

Dioxidul de carbon ramane in atmosfera 200 de ani?

Pana in 2040 vor ajunge in atmosfera 430 de miliarde tone de CO2?

Sub planseul oceanic s-au descoperit bacteria cu o durata de viata de pana la 100 de milioane de ani si cu o capacitate de inmultire o data la 10.000 de ani?

O furtuna obisnuita omoara cca. 2.000 de oameni in Bangladesh, dar mai putin de 20 in America, nu din cauza ca furtunile de aici ar fi mai slabe, ci pentru ca S.U.A. au suficienti bani pentru a se proteja de dezastru?

Pe teritoriul Braziliei exista peste 4 milioane de specii de plante si animale?