Stiati ca…? Istorie

Geto-dacii par a fi avut o singura zeitate principala: Zamolxis. Geto-dacii credeau in nemurire.

Constanta este, probabil, cea mai veche asezare urbana din Romania? Ea a fost intemeiata de vechii greci cu numele de Tomis.

Cel mai important zacamint de sare din Romania este cel de la Tg. Ocna? El a fost exploatat inca din antichitate.

Cea dintai cale ferata din Romania a fost inaugurata in 1869? Ea unea orasele Bucuresti si Giurgiu.

Prima legatura telefonica din Romania a fost realizata in 1882? Prima centrala telefonica a fost pusa in functiune in 1885 si avea…trei abonati!

Lacul Rosu s-a format in 1838, in urma unei mari alunecari de teren? Padurea scufundata astfel, mai poate fi vazuta si astazi: din oglinda lacului rasar ici-colo trunchiuri de molizi innegrite de vreme.

Noua Zeelanda a fost prima tara din lume carea acordat femeilor dreptul de vot, in anul 1895?

In Egiptul antic pisicile erau considerate sacre? Daca pisica unei familii murea, acestia isi epilau sprancenele si tineau doliu pana cand le cresteau inapoi.

Leonardo da Vinci putea sa scrie cu o mana şi sa deseneze cu cealalta?

In Evul Mediu, cavalerii care purtau armura trebuiau sa-și ridice vizorul atunci cand treceau pe langa rege pentru a fi recunoscuti? Acest obicei sta la baza salutului militar modern.

Chinezii, cu 2.200 ani i.Hr., foloseau hartia de matase? Tot ei sunt descoperitorii zincului si prafului de pusca?

Cel mai vechi dictionar cunoscut dateaza din anul 600 i.e.n.? Acesta a fost descoperit in Mesopotamia si este scris in akadiana, limba folosita de babilonieni si asirieni.

Cel mai scurt razboi din istorie s-a purtat intre Marea Britanie si Zanzibar in 1896? Zanzibar s-a predat dupa 38 de minute.