Ştiaţi că…?  Plante

Stiati ca...Aloe vera cunoscută ca fiind planta minune pentru sănătate, conţine şase agenţi antiseptici care distrug bacteriile, viruşii şi ciupercile. Seva plantei, care trebuie să fie veche de cel puţin doi ani, se foloseşte cu succes contra, arsurilor, herpesului, eczemelor. Intern este bună la ulcer, prevenirea tumorilor şi întărirea sistemului imunitar.

Planta cu cea mai rapidă creştere din lume este bambusul. Acesta poate creşte chiar şi 89 de centimetri pe zi, motiv pentru care este considerat o plantă invazivă.

Floarea cea mai puternic mirositoare este a cactusului american. Mirosul său se simte la o distanţă de 1 km.

Sunt cactuşi care ating înălţimea de 20-25 m şi greutatea de 8 tone.

Cele mai mici şi mai uşoare seminţe din lume sunt cele de orhidee. Astfel, 1000 de seminţe ale acestei frumoase plante cântăresc mai puţin de 1 mg.

Un arbore de fag, de 25 m înălţime şi cu diametrul coroanei de 15 m, produce într-o oră 1,7 kg de oxigen, ceea ce reprezintă necesarul de oxigen al unui om pentru 3 zile?

Cele mai mari frunze le are palmierul rafie ce se găseşte pe malurile Amazonului. Frunzele acestui palmier ajung până la 22m lungime şi circa 12m lăţime. Sub o asemenea frunză se pot adăposti 10 oameni.

Baobabul este considerat cel mai străvechi arbore din lume. Acesta creşte în Africa răsăriteană şi are 5000 de ani.

Cel mai înalt copac din lume este arborele Sequoia, soiul Redwood. Creşte de-a lungul coastei Pacificului, în special în California. Un astfel de arbore poate atinge înălţimi colosale, de 115 metri.

În Africa de Nord creşte copacul necuratului. Scoarţa lui conţine un procent mare de fosfor, ceea ce îl face să lumineze. Noaptea poţi citi sub acest copac.

Trunchiul pinului este întotdeauna înclinat spre sud. Dupa acest semn poţi determina punctele cardinale.