chirii_studenti_1141Septembrie este luna de foc pentru chirii când studenţii îşi pregătesc mutarea în marile centre universitare odată cu începerea cursurilor la facultate. Acest lucru face ca preţurile la chirii să crească substanţial. Conform imobiliare.net, cererea pentru apartamentele de închiriat se dublează faţă de restul anului, iar închirierea unui apartament devine o adevărată aventură. În această perioadă, ofertele „bune” se dau imediat!

După cum scrie site-ul amintit mai sus, „în Bucureşti, chiria medie pentru o garsonieră confort I este de  245E/lună și 191E pentru confort II. Pentru un apartament de 2 camere chiria este de 368E și 306E/lună confort II, pentru 3 camere confor I chiria medie este 536E și 321E confort II, iar apartamentele de 4 camere se închiriază în medie cu 815E confort I și numai 331E/lună cele de confort II.”

Principalul criteriu de selecţie a unei locuinţe cu chirie în Bucureşti este distanţa faţă de metrou. Cele mai frecvente căutări se înregistrează pentru ofertele aflate la 1-5 minute de metrou.

Cluj-Napoca este cel mai scump oraş la chirii din provincie, iar cu cele mai mici chirii este Braşovul.