Sunt românii hoţi, cerşetori şi puturoşi?

Sunt românii hoţi, cerşetori şi puturoşi?

muncitori romaniAzi de dimineaţă, citind ştirile pe diverse site-uri de specialitate, am găsit una cu referire la naţia noastră pe libertatea.ro. “Politicienii englezi vor să demareze o campanie în presă împotriva noastră, încercând să ne transforme în oile negre ale Europei. Spun că suntem puturoşi, hoţi şi cerşetori.” Binenţeles că s-a găsit şi caracteristicile pentru englezi: huliganism, alcoolism şi, cel mai grav, pedofilie.

Dar, hai să vorbim despre noi şi nu despre alţii. Se încadrează românii ca naţiune în caracteristicile atribuite de politicienii englezi? Şi dacă ne-am încadra, aşa cum spun ei, de ce angajatorii britanici îi preferă pe cetăţenii români sau bulgari?

Desigur sunt şi români care merg în afara graniţelor ca să fure şi să cerşească, dar eu cred că sunt cu mult mai mulţi cei care muncesc cinstit şi chiar mai bine decât muncitorii lor. Poate că le este ciudă pe inteligenţa de care au dat dovadă românii.

Voi ce părere aveţi despre ce spune opinia publică engleză? Este adevărat că românii sunt puturoşi, hoţi şi cerşetori?

Recomandă prietenilor

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. vali spune:

    Acesti Britanici sau Englezi sau cum vreti sa le spuneti niste puslamale de oameni, intotdeuna vorbesc de altii dar in curtea lor nu se uita, am vazut stirile de care zici si parerile lor de timpiti.Sa nu uitam ca iibatem pe multi la cur in orice domeniu de activitate, eu sint acum in Belgia si ii vad pe ai nostri si pe cei de aici
    diferentele se vad cit ai fi de chior, asa ca sai lasam pe idiotii aia

Părerea ta?