Sursa foto: georgevelcea.com

Sursa foto: georgevelcea.com

Cum arată în anul 2014 unele cămine studențești din România? Iată cum! Sunt adevărate focare de infecție și de epidemie! Nu-ți vine a crede că în mileniul trei pot exista astfel de condiții insalubre pentru studenți. Și în acest caz se vede câtă preocupare este din partea instituțiilor statului pentru educație. Cum să dai spre folosință studenților astfel locuri de cazare?

În interiorul căminelor şi în campusul Universităţii din Bucureşti există gândaci, şoareci sau şobolani. Conducerea Universităţii din Bucureşti susţine că a făcut deratizări, iar banii au ajuns în contul firmelor. Concluzia? Firmele-căpuşă iau banii pentru curăţenie şi dezinsecţie, dar nu fac nimic. (sursa)

Duminică, 12 octombrie,  aproximativ 300 de studenți ai Universității din București, membri și simpatizanți ai Societății Studenților Universității din București (SSUB), au protestat împotriva conducerii Universității și dezinteresului acesteia față de studenți.

Mișcarea studenților a avut loc după ce Facultatea de Litere a făcut o solicitare către Conducerea UB prin care președintele SSUB să fie trimis în Comisia de Etică, deoarece a scris pe blogul personal (georgevelcea.com) despre faptul că a sesizat autoritățile privind numeroase nereguli comise de facultate. Mai mult, într-un comunicat, Consiliul Facultății de Litere a amenințat voalat că va merge până la exmatriculare dacă SSUB va continua demersurile de demascare publică a problemelor ce planează în cadrul instituției. (sursa)

Sunt tare curioasă cum vor fi rezolvate toate aceste mizerii care se întâmplă tot mai des în instituțiile de învățământ românesc.