Ungaria – România un meci şi de orgolii

Hai RomaniaVineri, 22 martie 2013, va avea loc meciul Ungaria – România din cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial din Brazilia şi va fi transmis în direct de TVR 1 şi TVR HD începând cu ora 21.30. Partida dde la Budapesta se va juca fără spectatori după ce FIFA a sancţionat Ungaria pentru scandări rasiste la meciul cu Israelul din 15 august 2012.

Va fi un meci şi al orgoliilor, şicanele neîntârziind să apară în această perioadă. Fie că este vorba de echipele de club ori de naţionale, aproape de fiecare dată au existat scandaluri între suporteri, jucători sau oficialii celor două ţări.

Romania şi Ungaria se înscriu într-o lista neagră a „derby-urilor” de risc maxim în care mai figurează  Anglia – Argentina, Iran – SUA, Grecia – Turcia, Serbia – Albania şi altele.

Din punct de vedere fotbalistic, eu cred că selecţionata României este peste cea a Ungariei şi nu-i va da nici o şansă, cu toate că românii vor fi aşteptaţi „ca la Rovine” după ploile ce au căzut în ultima perioadă, iar gazonul nu a fost protejat în nici un fel.

Cu toate acestea, eu sper să vedem un meci frumos, fără incidente, în care echipa câştigătoare să fie Romania.

Mult succes tricolorilor!