Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme geroasa, în intervalul 30 decembrie, ora 20.00 – 2 ianuarie, ora 10.00.

vreme geroasaÎn intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în toată țara, mai ales în cursul nopților și al dimineților . Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.

În această perioadă de vreme geroasa, pe timpul zilei temperaturile maximele vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade Celsius.

În noaptea de marţi spre miercuri (30/31 decembrie) şi în cursul zilei de miercuri (31 decembrie) vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 40…50 km/h, spulberând zăpada deja depusă. (sursa)

Cele mai scăzute temperaturi de până acum din 2014, s-au înregistrat în această dimineață în localitatea Apa Neagră din județul Gorj, unde au fost – 25 de grade Celsius.

Minima absolută a lunii decembrie, s-a înregistrat în 1998, în Harghita la Miercurea Ciuc, când termometrele au arătat – 33 de grade Celsius.