Windows 10 – Data de lansare

Nu se știe exact. Probabil la sfârșitul lunii iulie 2015. Ceea ce știm de la Terry Myerson, președintele executiv Microsoft, este că sistemul de operare „, va fi disponibil în această vară în 190 de țări și 111 de limbi.”

Belfiore Microsoft a sugerat recent că Windows 10 va fi lansat probabil prima dată pentru PC și apoi mai târziu pe dispozitive cum ar fi telefoane, tablete, Xbox One etc. Așadar, Windows 10 se va lansa în această vară, dar nu pentru toate dispozitivele.

Windows 10 – Caracteristici

Principalele caracteristici ale noului sistem de operare sunt:

Ușor de făcut, rapid de acționat – Windows 10 are moduri noi de a vă face expert în multi‑tasking, cu caracteristici grozave precum Centrul de acțiune, unde toate notificările și setările cheie se află pe un singur ecran ușor de accesat, pentru acțiune imediată.

Dirijați webul – Project Spartan este un browser complet nou, construit pentru a oferi o experiență web mai bună. Puteți să scrieți direct în paginile web de pe PC, să citiți articole fără întreruperi și să vă salvați preferințele pentru a le citi offline mai târziu.

Duceți jocul mai departe – Cu Xbox în Windows, vă jucați și vă conectați cu jocurile și prietenii. Oriunde.

Aplicații universale, inclusiv Office – Magazinul din Windows 10 este locația unică unde puteți găsi sute de mii de aplicații, inclusiv jocuri, muzică, videoclipuri și o nouă versiune de Office.

Windows 10 – Preț

Myerson anunțat în ianuarie că Windows 10 va fi gratuit în primul pentru utilizatorii de Windows 7 și 8. 1.  Până acum nu sunt stabilite niște prețuri pentru utilizatorii care au o versiune mai veche, însă Microsoft a confirmat cu ceva timp în urmă că pentru cele două versiuni mai recente de Windows se va putea face upgrade la Windows 10 în mod direct.

Brandon LeBlanc, Blogger șef Microsoft, a confirmat de asemenea că Microsoft va sprijini pe cei cu upgrade gratuit la Windows 10 cu actualizări de securitate și de sistem pentru durata de viață a acestor dispozitive Windows.

În luna mai, Microsoft a confirmat că cele două versiuni ale Windows 10, Home și Pro va fi gratuit pentru Windows 7 și Windows 8.1 pentru utilizatorii care posedă licență.

Informațiile acestui articol sunt de AICI și AICI.