Există multe lucruri care pot determina o relație să se deterioreze și să o poată termina. Cu toate acestea, conștientizarea acestora vă va ajuta să rezolvați în mod inteligent situația și să împiedicați lucrurile să meargă mai departe și să vă dăuneze în cuplu.

Astăzi, veți descoperi până la 5 motive pentru care o relație romantică se poate deteriora și veți avea parte de câteva sfaturi despre cum să rezolvați situația. În unele cazuri, continuarea ar putea fi mai gravă, deoarece ar putea face ca lucrurile să se încheie foarte neplăcut.

Iată 5 lucruri care cauzează deteriorarea unei relații:

1. Minciunile

Mințind într-o relație este unul dintre principalele motive că lucrurile se destramă.

Nici o relație, fie că este vorba de un cuplu, de prietenie sau de familie, nu poate fi susținută dacă se bazează pe înșelăciune. Acest lucru cauzează mai multă neîncredere și poate provoca gelozie și nesiguranță în cealaltă persoană.

Nu vorbim doar despre infidelitate, ci despre lucruri la fel de importante ca și cum nu spui ceea ce crezi cu adevărat .

Trebuie să fii transparent. Această persoană este partenerul tău, la urma urmei, cu care ești intim.

De multe ori, mințim pentru că așa am învățat să ne raportăm la ceilalți. De altă dată, avem incertitudini pe care nu dorim să le arătăm.

În ambele cazuri, auto-critica și rezolvarea problemei vor fi esențiale, astfel încât relația voastră să nu continue să se deterioreze.

2. Nemulțumirea sexuală

Feriți-vă de cei care spun că „sexul nu este totul într-o relație”.

Este adevărat: nu este totul, ci este o parte importantă a unuia. Dacă nu este abordat, acest lucru poate genera argumente, tensiuni, nemulțumiri și chiar mai rău.

Nimănui nu-i place să nu fie satisfăcut sexual. Vă pune într-o dispoziție foarte proastă.

Cea mai bună modalitate de a o rezolva este să discutați cu partenerul, încercați lucruri noi, dar, mai presus de toate, intenționați să rezolvați problema.

A nu face nimic, a te înfuria și a nu comunică calm, nu este o soluție. Acest lucru va face ca lucrurile să se înrăutățească.

Mergeți la un terapeut sau la un  terapeut de sex, care vă poate ajuta. Cu toate acestea, trebuie să lași rușinea în urmă.

3. Familia

Familia poate genera multe conflicte.

De exemplu, părinții care sună mereu sau care vin acasă fără a anunța ori care încearcă să organizeze viața cuplurilor, luând astfel autonomia lor – toate acestea pot afecta relația de cuplu.

Modalitatea de a rezolva acest lucru este prin comunicarea cu partenerul și ajungerea la un acord privind granițele. Acestea sunt necesare, mai ales cu familiile care se comportă astfel. Nu este un lucru rău; din contră.

De multe ori, motivele pentru care o relație se deteriorează constă în incapacitatea de a stabili granițe cu membrii familiei.

4. Gelozia

Având experiență anterioară cu infidelitatea sau care are anumite insecurități ne poate face prea geloși și încercăm să ne controlăm partenerul. Acesta nu este un lucru bun. Este posibil să copleșiți cealaltă persoană, să nu vă simțiți liberi și, în timp, aceasta să vă submineze relația.

Trebuie să îți dai seama că ești prea preocupat de cine vorbește partenerul tău și cu cine va merge. Ține minte că, uneori, te enervezi dacă merge împreună cu prietenii și nu cu tine.

Să nu uităm că fiecare persoană trebuie să aibă propriul spațiu .

Insectitudinile pot fi prelucrate nu numai în terapia cuplurilor, ci și în mod individual, deoarece aceasta este o problemă personală. În timp, o persoană care este foarte nesigură, geloasă și posesivă va determina deteriorarea relației și nu se va termina în cel mai bun mod.

5. Obiectivele comune

Dragostea nu poate depăși totul.

Dacă doriți să urmați o cale care nu este de acord cu cea a partenerului, ar fi mai bine să nu continuați împreună deoarece nu puteți împărtăși un plan de viață comun. De exemplu, având copii sau nu, care locuiesc într-o altă țară, lucrează în străinătate …

Dacă doriți să aveți copii, dar partenerul nu este de acord, nu vă puteți aștepta ca acest lucru să se schimbe. Același lucru este valabil și dacă doriți să locuiți în Australia, dar partenerul tău nu dorește să părăsească această țară.

Nu puteți să vă lăsați obiectivele deoparte și nici să nu permiteți celeilalte persoane să renunțe la ele.

În aceste cazuri, căile trebuie să fie separate. La urma urmei, așteptarea ca cealaltă persoană să se schimbe este un alt lucru care dăunează unei relații.

Există multe credințe false care înconjoară dragostea și acestea devin lucruri care determină deteriorarea unei relații. Luarea lor în considerare și încercarea de a rezolva ceea ce poate fi dăunator relației, va fi esențial pentru a menține sănătatea de cuplu.