Actorul Şerban Ionescu a murit

Şerban Ionescu, îndrăgitul actor din filmul „Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii”, a încetat din viaţă miercuri seara, ora 23.30, la Spitalul Floreasca, după cum a declarat pentru Mediafax directorul unităţii medicale, Radu Macovei. Actorul fusese internat marţi în secţia de Terapie inensivă după ce starea lui s-a agravat. Şerban Ionescu fusese diagnosticat în 2011 cu borelioză, o boală gravă provocată de înţepătura unei căpuşe. Ulterior, a primit un nou diagnostic în Germania, cel de scleroză amiotrofică, boala fiind incurabilă.

„E foarte trist când dispare un mare actor. E cumplit ce s-a întamplat, un mare actor de film şi de teatru. Îmi pare tare rău de Şerban, e cumplit. Îmi pare rău pentru ca a fost diagnosticat şi nu se putea face mare lucru decât să asistăm cum se topeşte” a spus Alexandru Arşinel.

Pe lângă filmul care i-a adus atâta notorietate, „Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii”, Şerban Ionescu a mai jucat în numeroase producţii, precum: „Horea”, „Pădureanca”, „Furtună în Pacific”, „Mircea”, „Şobolanii roşii”, „Păcală se întoarce”, „Om sarac, om bogat” etc.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!