pisica_12414

Iubitorii de animale de companie ce au în casă un prieten necuvântător, fie că este o pisică sau un câine, trebuie să fie atenţi la spaţiul şi condiţiile în care acesta trăieşte. Noul membru al familie are dreptul de a avea propriul lui locşor care să fie pe placul lui, unde să se simtă confortabil şi să poată lenevi.

Aşadar, dacă ţinem cu adevărat la animalul nostru de companie, atunci nu trebuie neglijat spaţiul în care acesta trăieşte creându-i toate condiţiile de trai.

Pentru a se simţi confortabil şi în siguranţă, pisica noastră are nevoie în primul rând de un loc de dormit, loc de joacă, o cutie cu nisip şi boluri pentru mâncare şi apă. Pătuţul de dormit nu trebuie să fie unul de lux, însă trebuie să asigure pisicuţei relaxarea. O păturică moale sau o casetă căptuşită cu material pufos este de ajuns pentru amenajarea locului de dormit.

Dacă nu doriţi sau nu aveţi timp să îi amenajaţi voi un loc pisicii, puteţi achiziţiona de la magazinele de specialitate un centru de joacă pentru ea, care de cele mai multe ori are şi loc pentru dormit.

centre-joaca-pisici

După cum se ştie, pentru a îndepărta straturile inutile ale ţesutului cornos care constituie ghearele, pisicile au nevoie să zgârie. Stăpânii care nu sunt atenţi cu pisicile lor, pot vea surpriza să găsească mobila din casă zgâriată. Pentru a preîntâmpina aceste neplăceri, aceştia pot achiziţiona suprafeţe de ascuţit ghearele, poziţionându-le în locuri cu cel mai mare interes pentru pisici. Centrele de joacă pentru pisici au suprefeţe de ascuţit ghearele.

Cutia cu nisip este un element esenţial pentru ca pisica noastră să fie curată şi sănătoasă. Se pot utiliza urne speciale pentru nisip sau amenaja, după posibilităţi, o piesă similară şi sigură.

Locul pentru servirea mesei trebuie sa aibă vase pentru hrana şi apă comod de utilizat şi rezistente.

Ţinând cont că mica felină are obiceiul de a se căţăra şi de a explora orice loc posibil, este bine ca obiectele grele sau fragile de prin casă să fie puse astfel încât pisica să nu aibă acces la ele deoarece aceasta ar putea să le spargă sau în cel mai rău caz să se rănească. Aşa că eliminaţi din decor obiectele din ceramica, paharele, statuile sau orice altceva din aceasta gama care se poate sparge sau poate să rănească pisica.