Cu cardul de sănătate la bancomat

Ieri s-a creat o întreagă isterie cu privire la cardul de sănătate. Că ATM-urile au fost blocate, deși  bancomatul pur și simplu nu acceptă cardul fără bandă magnetică. Minciuna anului a fost împrăștiată foarte repede după ce sursele primare ale zvonulului se pare că au fost Antena3 şi Ziuanews, așa cum scrie aici. Și cum mai vor aceste site-uri de știri să fie credibile?

Toată această isterie a plecat de pe o retea de socializare, unde un utilizator a postat o poză care îndemna posesorii de carduri de sănătate să retragă de la bancomat presupusa sumă de 3000 de lei, aceasta reprezentând o subvenție de la UE (vezi aici). Poza cu pricina a fost preluată și distribuită pe internet creând o adevărată nebuloasă în creierele multora.

farsa cu cardul de sanatate

sursa foto: facebook

Arhi, unul dintre bloggerii cu greutate, a testat și el inteligența celor care i-au vizitat ieri articolul postat pe blog privind acest subiect. Și credeți-mă, aveți ce citi în sumedenia de comentarii lăsate la articolul cu pricina.

Binențeles că nu puțini au fost cei care au pus botul la această farsă și au mers la bancomat să încerce cardul. Dar de la a încerca cardul de sănătate și până la blocarea bancomatelor din această cauză este cale lungă. Să dai astfel de știri pe posturi cu audiență dovedește cât profesionalism au unii jurnaliști.