Cariile dentare vor deveni istorie cu „Keep 32”

Oamenii de ştiinţă au descoperit o moleculă numită “Keep 32” în stare să ofere imunitate la carii. Această descoperire ar putea schimba pentru totdeauna felul în care ne îngrijim dinţii. Pentru copiii si nepoţii nostri, cariile dentare vor deveni istorie, iar dinţii vor rămâne intacţi întreaga lor viaţă.

Potrivit cercetatorilor Jose Cordoba, de la Universitatea Yale, şi Erich Astudillo, de la Universitatea din Chile, molecula „Keep 32” extermină bacteria care produce cariile, Streptococcus Mutans, în doar 60 de secunde şi poate fi adăugată în orice produs dentar precum pasta de dinţi sau apa de gură, sau chiar în dulciuri şi guma de mestecat.

Se ştie că Streptococcus Mutans transformă zaharul din cavitatea bucală în acid lactic, ce atacă smalţul dinţilor, făcând ca dinţii să devină sensibili la carie timp de mai multe ore.

Atâta timp cât molecula petrece 60 de secunde în gura pacientului, aceasta va elimina bacteriile ce conduc la apariţia cariilor dentare şi va preveni reapariţia acestora pentru mai multe ore.
Cercetarile pentru acestă substanţă chimică au început în 2005, iar primele produse tratate cu această moleculă ar putea apărea pe piaţă într-un an, imediat după ce sunt finalizate testele pe subiecţi umani în SUA.

Dacă produsele vor trece de testele clinice, molecula ar putea fi adaugată chiar în mâncare.

După aceste teste, cei doi oameni de ştiinţă intenţionează să ofere licenţe pentru substanţă mai multor companii, printre care Colgate, P&G, Cadbury sau Hershey’s.