Cartofi umpluţi cu ciuperci (Reţetă de post)

Ingrediente:

Pentru cartofi: 4 cartofi mai mari, 1 conservă ciuperci, 1 colţ de paine de o zi, 1-2 linguri făină, 1 ceapă mică, 2 căţei de usturoi, 2-3 fire verdeaţă, sare, piper.

Pentru sos: 1 conservă roşii în bulion 250gr, 1 ceapă mai mare, 3 linguri amestec de legume congelate, ulei,  boabe de piper, foi de dafin, puţin oregano, 2 căţei de usturoi, sare sau condiment tip vegeta.

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert întregi, în coajă, aproximativ 15-20 minute. Nu trebuie să fie nici prea fierţi, nici tari. După ce s-au făcut, se lasă la răcit, iar când sunt încă calduţi se scobesc cu lunguriţa.

În timp ce fierb cartofii, se face sosul: se toacă ceapa mare şi se căleşte în 2 linguri de ulei la care se adaugă legumele congelate şi 1 cană de apă şi se lasă până se înmoaie bine ceapa. Se adaugă roşiile cu tot cu suc, condimentele, usturoiul tocat fin şi se mai lasă 5 minute.

Umplutura: se mixează toate ingredientele: ciupercile, pâinea înmuiată în apă şi apoi stoarsă bine, ceapa, usturoiul, făina, verdeaţa, condimentele şi sarea. Cu această compoziţie se umplu cartofii.

Se pune sosul într-un vas, se mai adaugă o caniţă cu apă, se aşează cartofii umpluţi, se stropesc cu puţin ulei şi se dau la cuptor 30-40 minute.

Poftă bună!