Câteva sfaturi pentru un bronz sănătos

sfaturi-bronz-sanatosAtunci când alegeţi să vă petreceţi vacanţa de vară la mare sau la munte, este bine să stiţi din timp cum vă puteţi bronza uniform, fără arsuri şi alte complicaţii provocate de razele soarelui.

O expunere îndelungată la soare nu este deloc benefică, însa o expunere moderată şi în siguranţă este sănătoasă, oferind necesarul de vitamina D organismului.

Expunerea la soare trebuie să fie progresivă, în funcţie de natura pielii, de starea fiziologică şi, bineînţeles, de climatul în care facem plajă, la munte sau la mare.

Ca să avem parte de un bronz frumos şi sănătos, trebuie să ţinem cont de câteva sfaturi foarte importante.

Înainte de a vă expune la soare pentru a vă bronza, curăţaţi pielea de orice ingredient chimic, de la machiaj, la parfum sau deodorant, pentru că altfel pielea este mult mai sensibilă la arsuri. După ce aţi terminat operaţiunea de curăţare a pielii, hidrataţi-o bine înainte şi după sesiunile de bronzat. Un hidratant puternic care vă protejează de efectele razelor ultraviolete şi care, în acelaşi timp, accelerează bronzul, este uleiul de măsline.

15 de minute pe zi de expunere directă la soare sunt suficiente. Dimineaţa este cel mai indicat, pentru că soarele trimite mai puţine radiaţii. După cele 15 minute, precum şi după fiecare baie sau dacă transpiraţi abundent, trebuie aplicată crema protectoare.

Feriţi-vă să adormiţi sub razele directe ale soarelui. Riscaţi să căpătaţi arsuri solare foarte grave, dar şi un bronz neuniform.

Şi în apă trebuie să vă feriţi de soare. Multe persoane fac greşeala că, în momentul în care intră în apă, nu se mai protejează de soare. Pielea trebuie să fie bligatoriu protejată cu cantităţi mari de cremă cu SPF, mai ales în zona umerilor şi a pieptului, unde soarele bate direct, cu putere dublă pentru că se reflectă în apă.

Nu trebuie să uitaţi niciodată de crema de protecţie solară. Alegeţi creme cu factor de protecţie peste 50, cele cu un factor de protecţie mai mic sunt ineficiente.

Cumpăraţi produse de calitate! Cele mai eficiente ingrediente într-un astfel de produs sunt dioxidul de titaniu şi oxidul de zinc.

Voi cum vă bronzaţi sănătos şi ce produse folosiţi pentru protecţie solară?