Ce cadouri oferim copiilor noştri de Moş Nicolae

Se apropie cu paşi repezi Sfântul Nicolae, o sărbătoare foarte îndrăgită de toată lumea, dar mai ales de copii, care aşteaptă ca Moş Nicolae să vină cu cadouri frumoase şi dulciuri. Copiii pregătesc ghetuţele de cu seara, le lustruiesc, pentru ca în noaptea de 5 spre 6 decembrie să vină Moşu’ cu surprizele promise pentru cei care au fost cuminţi.

Părinţii trebuie să ţină cont de dorinţele copiilor lor atunci când vine vorba de cumpărarea cadoului de Moş Nicolae. Jucăriile sunt fără îndoială cele mai adecvate cadouri de Moş Nicolae şi de Crăciun. Jocurile şi jucăriile de familie precum „Nu te supara, frate!”, puzzle-urile, şahul, jocurile de construit sunt întotdeaua o alegere perfectă deoarece toţi copiii vor să petreacă cât mai mult timp alături de părinţii lor.

Foarte apreciate sunt şi jucăriile inteligente cu animale interactive sau roboţi care oferă diverse reacţii la acţiunile copilului, dar şi jocurile video pentru cei care îşi petrec mult timp în faţa calculatorului. La alegerea jocurilor video, trebuie avut în vedere să cumpărăm unele ce îndeplinesc şi un rol educativ, copilul învăţând lucruri utile în dezvoltarea lui.

Pentru copiii foarte mici nu este bine să luăm cadouri foarte costisitoare pentru că încă nu sunt capabili să aibă suficientă grijă de ele. De evitat sunt şi cele care pot fi folosite într-un singur tip de joc, cele care nu îndeplinesc decât o funcţie. Acestea sunt uşor abandonate de copii, după ce aceştia se plictisesc de ele.

Cadourile pentru copii nu înseamnă neaparat jucării. Pot fi hăinuţe, bilete la teatru de păpuşi, o tabără, excursie cu întreaga familie etc.

Tu la ce cadou te-ai gândit pentru copilul tău de Moş Nicolae?