Ce gătim de Crăciun

Masa de CraciunSărbătoarea Crăciunului bate în prag motiv pentru care ne gândim ce să gătim cu această ocazie. Mâncărurile tradiţionale sunt cele mai gătite de mai toate gospodinele. De obicei, de Crăciun si eu prepar mâncăruri tradiţionale cuprinzând la aperitiv caltaboşi, leber, tobă, alături de caşcaval şi salam uscat, puse pe un platou mare cu roşii şi salată verde ca ornament.

Ca şi mâncăruri gătite de Crăciun cred că anul acesta o să prepar supă de curcan de ţară cu găluşte, sarmale cu amestec de carne de porc şi vită şi afumătură în foi de varză murată ce vor fi servite cu smântână şi mămăliguţă de la care nu va lipsi ardeiul iute. Pentru friptură o să gătesc cotlet de porc la cuptor cu ciuperci, curcan la cuptor, cârnaţi de casă, alături de diverse acrituri. Nu vor lipsi nici răciturile de curcan.

Desertul de Crăciun va consta în prăjuturi cu foi de napolitane, caramel şi nucă, fursecuri, precum şi nelipsitul cozonac cu nucă şi stafide. Poate voi mai face şi altfel de prăjituri, dar acum nu ştiu care vor fi acelea. :d

Voi ce mâncăruri veţi pregăti de Crăciun?