Ce parfum ţi se potriveşte şi cum îţi alegi unul

Parfumul este considerat unul din cele mai folosite produse atât de bărbaţi cât şi de femei, indiferent de statutul pe care îl au în societate.

Se ştie că mirosul este unul dintre cele mai dezvoltate simţuri ale omului. Chiar şi animalele îşi marchează teritoriul şi îşi aleg un partener în funcţie de miros. Deci, nu e de mirare, că acest simţ poate deveni o armă imbatabilă. Trebuie să ştii doar cum să o foloseşti.

Sursa foto: Thinkstock

Alegerea corectă a unui parfum şi arome  a devenit  tot mai dificilă datorită apariţiei în fiecare zi pe piaţă de parfumuri numeroase şi mărci noi oferite în sticle de diferite forme.  De multe ori, o persoană  devine confuză cu privire la ceea ce ar putea fi cel mai potrivit parfum pentru ea atunci când se află într-un magazin de cosmetice.

Dacă ti-a plăcut foarte mult cum mirosea un parfum pe o alta persoană, nu te grăbi să îl cumperi. Nu este obligatoriu să ţi se potrivească şi ţie. Întotdeauna trebuie optat pentru unulcare conţine miresme proaspete şi te face atractivă şi impresionantă.

Parfumurile pot fi selectate după ingredientele şi aromele folosite. Sunt diferite categorii de parfumuri, cum ar fi: lemnos, floral, de fructe, verde, oceanic şi oriental. De obicei, fiecare dintre acestea este potrivit în funcţie de sex şi preferinţe. Cu toate acestea, poţi alege mereu unul care se potriveşte cel mai bine cu personalitatea ta şi stilul tău de viaţă.

Atunci când alegi un parfum, ar trebui să ţi cont de climatul şi sezonul în care îl vei folosi ori de evenimentul sau ocazia la care participi. Ceea ce foloseşti în timpul verii nu ar putea fi la fel de bun iarna. O esenţă fresh poate fi potrivită pentru o întalnire sportivă în timp ce o aromă dulce poate fi folosită la o searată, iar când vine vorba despre o întalnire de afaceri, poate ar trebui să foloseşti un parfum de o intensitate medie.

Tu cum îţi alegi parfumul potrivit?