Cura de detoxifiere a organismului este binevenită după Sărbătorile de Iarnă

Detoxifiere organismDupă sărbătorile de iarnă este bine să îţi propui un meniu special pentru o cură de detoxifiere a organismului deoarece are nevoie de acest lucru fiind supraîncărcat de toxine. Indiferent cât de sănătos ai încerca să mănânci, este imposibil să nu exagerezi puţin, fie cu mâncarea grasă, fie cu dulciurile.

Ca regimul de detoxifiere să de roade, ar trebui renunţat complet câteva zile la mâncărurile ce conţin carne, lactate şi tot ce înseamnă grăsime. Legumele crude sau fierte şi fructele sunt cele mai indicate, dar poţi mânca şi supe şi puţină pâine integrală. Varza, ceapa, morcovii, conopida, napii şi, în general, toate legumele şi fructele, au foarte multe vitamine şi antioxidanţi. Este bine de consumat şi alimente cu gust amărui pentru că acestea stimulează organismul să producă o detoxifiere mai rapidă, ficatul funcţionând mai bine.

Pe timpul acestei cure nu trebuie să lipsească ceaiurile sau infuziile de plante. Ceaiului verde şi cel alb au mulţi antioxidanti şi ajută organismul să se elibereze de toxine. Şi ceaiul de păpădie are proprietăţi antioxidante, dar şi efect diuretic grăbind eliminarea substanţelor nocive de către corp.

Foarte important este să consumi multă apă pentru a putea elimina toate toxinele din organism strânse în această perioadă. Dacă în fiecare pahar de apă pe care îl bei, pui câte puţină zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, te fereşte şi de răceli întărindu-vă sistemul imunitar.