Despre magazinele online

Termenul de magazin online defineşte transpunerea în mediul online a unei afaceri orientată pe client şi satisfacerea cerinţelor acestuia.
Magazinul online este rezultatul evoluţiei normale ale magazinelor tradiţionale ca răspuns la evoluţia tehnologică în curs şi măririi considerabile a numărului de utilizatori ai internetului precum şi a vitezei în continuă creştere a conexiunilor.

Care sunt avantajele unui magazine online
Timpul dumneavoastră este pe primul loc şi de aceea o comandă la un magazin online vă permite să economisiţi 80% din timpul acordat unei comenzi. Trebuie doar să vă faceţi un cont pe site-ul dorit şi să trimiteţi comanda.
Un alt avantaj este preţul scăzut faţă de un magazin tradiţional.

Ce se vinde în magazinele online
Online se cumpără cel mai mult echipamente IT&C, electronice, electrocasnice, carţi şi DVD-uri, dar şi îmbrăcăminte şi produse pentru casă. Se constată de asemenea o creştere constantă a achiziţionării serviciilor de turism (rezervări la hotel, bilete de avion), a biletelor la concerte şi diverse evenimente precum şi a produselor din categoria “adult games”.

Cine cumpara din magazinele online
Cumpărăturile online sunt preferate mai ales în Bucureşti şi în oraşele mari, în special de persoanele cu venituri peste medie.
Majoritatea comenzilor online sunt făcute de catre bărbaţi, care preferă în special echipamente IT&C, electronice şi electrocasnice. În schimb, femeile cumpără mai degrabă îmbrăcăminte, încălţăminte, cosmetice, carţi şi DVD-uri.

Numărul celor care fac cumpărături online în Romania a crescut foarte mult în ultima vreme, aproximativ jumătate dintre utilizatorii de internet de la noi (peste 4 milioane) folosind această metodă.

Voi faceţi des cumpărături din magazinele online şi ce anume preferaţi să cumpăraţi?